Sortiment / Allergener

Allergener

Her finder du oversigt over allergener i Mortens chokolade.

Mørk chokolade
Ingredienser: kakaomasse, sukker, kakaosmør, emulgator: sojalecithin, naturlig vanille aroma. Kan indeholde spor af mælk Kosher

Næringsindhold pr. 100 g
Energi (kj/kcal) 2343/560
Fedt 39 g
Heraf mættede fedtsyrer 23 g
Kulhydrat 43 g
Heraf sukkerarter 40 g
Protein 5,4 g
Salt 0,01 g

- - -

Lys chokolade
Ingredienser: sukker, kakaosmør, sødmælkspulver, kakaomasse, emulgator: sojalecithin, naturlig vanille aroma.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi (kj/kcal) 2356/563
Fedt 36 g
Heraf mættede fedtsyrer 22 g
Kulhydrat 51 g
Heraf sukkerarter 50 g
Protein 7 g
Salt 0,21 g

- - -

Hvid chokolade
Ingredienser: sukker, kakao fedt, tør sødmælk, emulgator: sojalecithin, naturlig vanille aroma.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi (kj/kcal) 2379/569
Fedt 36 g
Heraf mættede fedtsyrer 22 g
Kulhydrat 55 g
Heraf sukkerarter 55 g
Protein 6 g
Salt 0,21 g


- - -


Alle Mortens fyldte chokolader - undtagen det veganske sortiment (mærket med "V") - indeholder fløde (mælk).

Følgende chokolader indeholder nødder: Gianduja, nougattrøffel, alle chokolader med nougat, valnødder, peanutbutter, pistacienød/kardemomme, chokoladestang med nougat/hele hasselnødder, chokoladestang med nougat/karamel/peanuts, chokoladestang med pecanød/pomeransskal og romkugler.

Mortens skumfiduser indeholder animalsk gelatine

Mortens flødeboller indeholder æg og mandler (marcipanbund)

Tivolikrymmel indeholder stivelse (hvede/majs)

Mortens karamel indeholder mælk

Mortens nougat indeholder mælk og nødder

Mortens glimmer-støv (guld, sølv, bronze og rosa) er fødevaregodkendt

Mortens crips-kugler indeholder mælk

Mortens chokoladeplade med orange indeholder hvede og smør og bygmalt

Mortens chokolade er håndlavet i et lille værksted.
Det betyder, at al chokolade kan indeholde spor af nødder.

Glukosen i fyldet i Mortens fyldte chokolader indeholder IKKE gluten

Vores veganske flødeprodukt er basseret på soya.

Mortens flødeboller med kiksebund indeholder æggeblomme og hvedemel.
 

Spørg efter allergener i det enkelte stykke chokolade i butikken. Vi har desværre ikke mulighed for svare på alle mails. Mortens Chokolade kan blot oplyse chokoladernes indehold, vi vejleder IKKE i forhold til konkret allergi.


OM CHOKOLADEN
Mortens Chokolade benytter chokolade fra Belgien og Frankrig.
Kakaobønnener er primært fra Ecuador, Elfenbenskysten og Ghana - men butikken benytter også kakaobønner fra blandt andet Peru og Malacasgar.
Derudover benyttes special-chokolade til sæsonprodukter.

Det meste af Mortens ckokolade er en blandig af forskellige chokoladetyper. Dette skifter fra variant til variant.

Chokoladeprocent
Mørk chokolade - ca. 60-70 %
Lys chokolade - ca. 35 %
Hvid chokolade - ca. 30 %

Se mere om bæredygtighed i chokoladen her ...
Mortens Chokolade | CVR: 40101837 | Brandts Passage 28, 5000 Odense C  | Tlf.: 28 30 24 35