Her finder du oversigt over allergener i Mortens chokolade.
Mørk chokolade
Ingredienser: kakaomasse, sukker, kakaosmør, EMULGATOR: SOYALECITHIN, naturlig vanille aroma. Kan indeholde spor af MÆLK (kosher)
Næringsindhold pr. 100 g
Energi (kj/kcal) 2343/560
Fedt 39 g
Heraf mættede fedtsyrer 23 g
Kulhydrat 43 g
Heraf sukkerarter 40 g
Protein 5,4 g
Salt 0,01 g
- - -
Lys chokolade
Ingredienser: sukker, kakaosmør, SØDMÆLKSPULVER, kakaomasse, EMULGATOR: SOYALECETHIN, naturlig vanille aroma.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi (kj/kcal) 2356/563
Fedt 36 g
Heraf mættede fedtsyrer 22 g
Kulhydrat 51 g
Heraf sukkerarter 50 g
Protein 7 g
Salt 0,21 g
- - -
Hvid chokolade
Ingredienser: sukker, kakao fedt, tør SØDMÆLK, EMULGATOR: SOYALECETHIN, naturlig vanille aroma.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi (kj/kcal) 2379/569
Fedt 36 g
Heraf mættede fedtsyrer 22 g
Kulhydrat 55 g
Heraf sukkerarter 55 g
Protein 6 g
Salt 0,21 g
- - -
Alle Mortens fyldte chokolader med ganache eller trøffel - undtagen det veganske sortiment (mærket med "V") - indeholder fløde (MÆLK).
Følgende chokolader indeholder NØDDER: Gianduja, nougattrøffel, alle chokolader med nougat, valnødder, peanutbutter, pistacienød/kardemomme, chokoladestang med nougat/hele hasselnødder, chokoladestang med nougat/karamel/peanuts, chokoladestang med pecanød/pomeransskal og romkugler.
Mortens skumfiduser indeholder animalsk gelatine.
Tivolikrymmel indeholder stivelse (HVEDE/majs)
Mortens karamel indeholder MÆLK
Mortens nougat indeholder MÆLK og NØDDER
Mortens crips-kugler indeholder MÆLK
Mortens chokoladeplade med orange indeholder HVEDE og SMØR og BYGMALT
Vores veganske flødeprodukt er basseret på SOYA.
Mortens flødebolleskum indeholder ÆG
Mortens flødeboller med marcipanbund indeholder MANDLER
Mortens flødeboller med kiksebund indeholder ÆG og HVEDE
Mortens glimmer-støv (guld, sølv, bronze og rosa) er fødevaregodkendt
Mortens chokolade er håndlavet i et lille værksted.
Det betyder, at al chokolade kan indeholde spor af NØDDER.
Glukosen i fyldet i Mortens fyldte chokolader indeholder IKKE gluten
Farver:
Rød: Glucosesirup, vand, sukker, farve: E122, geleringsmiddel: E406, farve: E110, syre: E330, farve: E102, konserveringsmiddel: E202. E122, E110, E102: Kan have en negativ indvirkning på aktivitet og opmærksomhed hos børn. Produktet kan indeholde spor af: MÆLK, SOJA og SULFIT. Bruges til hindbærbrud.
Gul: Glucosesirup, vand, sukker, farve: E102, geleringsmiddel: E406, syre: E330, konserveringsmiddel: E202. E102: kan have en negativ indvirkning på aktivitet og opmærksomhed hos børn. Produktet kan indeholde spor af: MÆLK, SOJA og SULFIT. Bruges til appelsincreme.
Grøn: Glucosesirup, vand, sukker, farve: E102, E133, geleringsmiddel: E406, syre: E330, konserveringsmiddel: E202. E102: kan have en negativ indvirkning på aktivitet og opmærksomhed hos børn. Produktet kan indeholde spor af: MÆLK, SOJA og SULFIT. Bruge til Pistacie.
Vores transfer sheets indeholder som udgangspunkt ikke E171. Enkelte, som vi er ved at udfase, kan indeholde dette. Sprøg hvis du har brug for den konkrete information.
Glimmerfarver - Odense:
Rosa og Bronze: Farve (E172)
Guld: Farver (E171, E172)
Sølv: Farve (E171)
- - -
Spørg efter allergener i det enkelte stykke chokolade i butikken. Vi har desværre ikke mulighed for svare på mails. Mortens Chokolade kan blot oplyse chokoladernes indehold, vi vejleder IKKE i forhold til konkret allergi.
- - -
OM CHOKOLADEN
Mortens Chokolade benytter chokolade fra Belgien og Frankrig.
Kakaobønnener er primært fra Ecuador, Elfenbenskysten og Ghana - men butikken benytter også kakaobønner fra blandt andet Peru og Malacasgar.
Derudover benyttes special-chokolade til sæsonprodukter.
Det meste af Mortens ckokolade er en blandig af forskellige chokoladetyper. Dette skifter fra variant til variant.
ChokoladeprocentMørk chokolade - ca. 60-70 %
Lys chokolade - ca. 35 %
Hvid chokolade - ca. 30 %
Se mere om bæredygtighed i chokoladen her ...