Om Mortens Chokolade / Holdbarhed

Holdbarhed

Håndlavet chokolade smager bedst når den er frisk. Derfor anbefaler Mortens Chokolade at spise chokolade i stedet for at gemme den i skuffen. Køb chokoladen i mindre mængder og besøg chokoladebutikken ofte - det giver den bedste smag- og chokoladeoplevelse.
 
Mortens Chokolade er mærket med en "bedst før"-dato. Dette er ikke den reelle holdbarhed på chokoladen, som ofte er god længe efter. Vi laver chokolade i små batches, og derfor er chokoladen i butikken altid frisk. Vores "bedst før" er tænkt som en smagsgaranti - samtidig med at datoen giver en indikation for holdbarheden. Da vi laver chokoladen løbende, har chokoladen altid en holdbarhed inden for "bedst før" - men i sagens natur vil meget chokolade kunne holde sig meget længere. Her kommer de nye retningslinjer for at se, dufte og smage på maden, inden man smider den ud, ind. 
 
 
 
Smag er vigtigere end datoer - og derfor er "smagsgarantien" vigtigst for os. Smag ændre sig, og når man bruger ærlige råvarer og ingen tilsætningsstoffer, så er smagen under konstant udvikling. Det betyder at chokolade med chili langsomt får mere og mere smag, nogle chokolade mister en smule aroma over tid og så videre. Sprøg endelig i butikken, hvis du er i tvivl.
 
Håndlavet chokolade har en kortere holdbarhed en chokoalde fremstillet på en fabrik.
 
Mortens Chokolade er "bedst før" :
- fyldt chokolade med ganache og trøffel : 7 - 10 dage
- chokolade med karamel, nougat, marcipan og så videre : 4 - 6 uger
- massiv "ren" chokolade : op til 6 måneder
- flødeboller : 5 - 7 dage
- Mortens chokoladedessert : 4 dage fra afhentning
 
Hvis chokoladens kvalitet ikke lever op til dine forvetninger er du altid velkommen til at kontakte butikken. 
Mortens Chokolade | CVR: 40101837 | Brandts Passage 28, 5000 Odense C  | Tlf.: 28 30 24 35