Chokoladefyldte persiske Shirini Keshmeshi-småkager
(15 - 20 dobbelte småkager)
I hele verden findes simple småkager. Her er inspirationen hentet fra det persiske søde køkken, hvor smagen af safran og pistacienøddernes luksus er udgangspunktet. Småkagerne fungerer fint uden chokoladefyldet.
Småkagerne
Du skal bruge:
300 gram smør
375 gram hvedemel
150 gram flormelis
70 gram meget fint hakkede pistacienødder
0,5 gram safran + 1 tsk sukker
Pynt:
150 gram flormelis
Et par safrantråde
En lille smule rosenvand
Kandiserede rosenblade, tørrede rosenblade eller fint hakkede pistacienødder.
Sådan gør du:
Knus safran i sukkeret. Skær det kolde smør i små tern. Kom alle ingredienser i en røremaskine med en K-spade. Rør til dejen samler sig. Del den i to og tril dem til stænger med en diameter på cirka fem centimeter. Pak dem i husholdningsfilm og stil dem på køl, til de er faste nok til at kunne skæres i skiver på en halv centimeter. Kom skiverne på en bageplade og bag ved 180 grader i 8-10 minutter eller til de er gyldne. Lad dem køle helt af.
Lav en glasur. Knus en smule safran til pulver med en lille kniv og bland det med flormelissen. Tilsæt rosenvand til det danner en tyk glasur. Pynt halvdelen af småkagerne med glasur og kandiserede rosenblade eller det valgte pynt. Lad glasuren sætte sig i en halv time.
Chokoladecreme
Du skal bruge:
175 gram hakket lys chokolade
1 dl fløde
Sådan gør du:
Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og smelt den. Rør godt rundt. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose og vent cirka en halv time – eller til cremen er sprøjteklar. Saml småkagerne to og to med chokoladecreme i midten.