Julen i chokoladebutikken 2023
I år består Mortens Julekollektion af:
Mørk chokolade med pomerans
Mørk chokolade med praliné af råmandler og muskatnød
Lys chokolade med julens krydderier
Hvid chokolade a la risalamande
Mørk chokolade med hjemmelavet gløgg
Mørk chokolade med julesnaps
Derudover laver vi nye jule-chokoladestænger
Mørk chokolade med appelsincreme
Vi har selvfølgelig også dejlige chokoladeplader med julens smage:
Hvid chokoladeplade med pebermynte og Bismarksstok
Lys chokoladeplade med grofthakkede brændte mandler
Hvid chokoladeplade ala risalamande
Mørk chokoladeplade med julens krydderier
Derudover har vi vores større stykker chokolade:
Julestjerne med bergamotte-marcipan
Julekrans med ahornsirup og vanilje
Chokolade-kagemand med brunkage-fyld
Panforte de Siena
Udover al den dejlige chokolade vi altid laver op til jul, så gentager vi sidste års nye juletradition i chokoladebutikken: En Panforte de Siena - konfektkage. Konfektkagen er et stort stykke chokolade, som man kan stille på julebordet og skære stykker af. Panforte de Siena består af masser af mørk chokolade, hasselnødder, mandler, honning, pomeransskal, hakkede figner og masser af dejlige krydderier.
Den originale kage stammer helt tilbage til middelalderen, hvor historien fortæller at en nonne i et kloster i Siena opdagede en sort kat i spisekammeret. Den havde væltet alle de dejlige råvarer på gulvet. Det måtte være Djævlen i forklædning. Ude af sig selv kom nonnen alle de dejlige ting i en stor gryde og kogte det sammen til en klistret masse. Den bagte hun, og vupti, Panforte de Siena var opfundet.
Chokolademager Morten Aagaard har arbejdet med ideen om alle de dejlige smage i samme stykke konfekt og skabt chokoladeversionen af Panforte de Siena.
Buche de Noel
I år laver Mortens Chokolade en stor og smuk Buche de Noel. Den kommer med to forskellige slags fyld:
- marcipan, nougat og hakkede pistacienødder
- marcipan, 70% chokoladeganache og kandiseret appelsinskal
En bûche de Noël er en traditionel julekage, der ofte serveres som dessert ved juletid i fransktalende lande som Frankrig, Belgien, Schweiz og tidligere franske kolonier som Canada, Vietnam og Libanon. Originalt er en Buche de Noel en kage, der ligner en træstamme men chokolademager Mortens Aagaard har skabt en chokoladeversion af den kendte dessert ... lige til at sætte på bordet og skære af.
Buche de Noel har været anvendt ved fejring af solhverv og kendes fra Middelalderen.
Marcipangrise
Traditionen tro skal julen have en "rigtig" marcipangris. Det laver vi naturligvis hos Mortens Chokolade. Marcipangrisen bliver lavet af vores fantastisk marcipan, blød og helt fantastisk i smagen. I år laver vi også en chokoladeovertrukket version.
Marcipan-snemænd
Mortens dejlige og bløde marcipan med chokoladehat og bund.
Julemænd
Naturligvis har Mortens Chokolade også vores traditionelle chokolade julemænd i både lys og mørk chokolade. De fås i to størrelser.